WhatsApp slutar fungera med Windows Phone 8.0

Använder du WhatsApp på en mobiltelefon med Windows Phone 8.0? Då är det hög tid att se dig om efter en nyare modell, för vid årsskiftet 2017/2018 tar utvecklaren bort stödet för det gamla operativsystemet.

Det är inte bara användare av Windows Phone 8.0 som drabbas då även BlackBerry OS, BlackBerry 10 och Nokia S40 hamnar i kylan. WhatsApp kommer att fortsätta att fungera åtminstone en kortare period efter att stödet kapats, dock oklart hur länge.

Enligt utvecklaren tänker de inte stoppa användningen direkt via årsskiftet utan låter applikationen fungera tills förändringar i operativsystem eller tjänsten bakom WhatsApp ändras på ett sätt som applikationen inte kan hantera. Och då kommer användarna tvingas till en nyare plattform.

Det är knappast någon nackdel men än för plånboken då varken Windows Phone 8.0, Nokia S40 eller någon av BackBerry-plattformarna har något att erbjuda idag. Överhuvudtaget. Använder du dem finns mycket att hämta från i princip alla andra nyare operativsystem idag.

Tacksamt nog är det extremt få som fortfarande använder någon av de ovan nämnda operativsystemen. Windows Phone fick aldrig den spridning som Microsoft önskade, Nokia har inte haft någon dominerande ställning sen iPhone lanserades och BlackBerry har en oräkneligt liten marknadsandel.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.