Enklare fildelning från OneDrive på Mac med ny uppdatering

OneDrive Logo

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Mac med en förbättrad upplevelse vid delning av filer från operativsystemet.

Den senaste uppdateringen som går att ladda ner via App Store ger OneDrive samma delningsmöjligheter i macOS som med Windows 10. Allt du behöver göra är att högerklicka på en fil och välja hur den ska delas.

Förutsatt att du aktiverat stödet för fildelning via Finder Extensions vill säga. Och stödet gäller för såväl OneDrive for Business som privata- och skolkonton. Installera, logga in och dela.

Andra förbättringar som följer med samma uppdatering är utökad filinformation i aktivitetscentret. Där går det att se information som nerladdningsdatum, tidpunkt och plats för filer som laddats ner.

Förutom det ovanstående bjuder uppdateringen inte på många nyheter värda att rapportera. Det ingår alltid de traditionella prestanda- och sårbarhetsfixarna, ospecificerade men alltid uppskattade.

Två fixar som Microsoft lyfter fram är en buggfix som löser synkroniseringsproblem och en fix för problem med filer som har längre adress till filsökvägen än systemet tillåter.

Ladda ner den senaste versionen av OneDrive från App Store, eller uppdatera din befintliga installation, för att ta del av alla nyheterna.

 

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.