Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

OneDrive Logo

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder att du inte längre tvingas använda pin-kod om du vill låsa din OneDrive-app på telefonen.


Uppdateringen kan du ladda ner via Google Play Store direkt till telefonen om du redan har appen installerad. Har du däremot inte OneDrive är den enkel att ladda ner härifrån.

Förutom stödet för fingeravtrycksläsare så ger uppdateringen även några mindre optimeringar till gränssnittet. Grid view framhäver exempelvis dina fotografier lite extra nu.

Microsoft säger att bilder står ute bättre från dina andra filer och ser bättre ut i grid view. Det är också enklare att se om du har säkerhetskopierat dina filer från telefonen till OneDrive i molnet.

OneDrive är en av marknadens bästa molntjänster för fillagring. Tjänsten är tätt integrerad med Office-paketet, kan användas på i princip alla enheter med en webbläsare och finns som app till de flesta stora operativsystem.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.