Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft Logo

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare för vissa kunder. Företaget justerar sina priser senare under oktober månad och och vanliga konsumenter påverkas inte.


Företag som tänker investera i Office 2019 får räkna med en prisökning på tio procent senare i år. Ökningen omfattar bland annat Office-klienter, Enterprise Client Access License (CAL), Core CAL och server-produkter.

Microsoft passar även på att ändra hur prissättningen fungerar med Windows 10 Enterprise E3. Från den 1 oktober 2018 kommer Microsoft att referera namnet E3 till per användare, och inte per enhet som tidigare. Licenser för per enhet kommer bara heta Windows 10 Enterprise efter det datumet.

Båda licens-typerna kostar lika mycket, vilket är 84 USD per år, eller cirka 740 kronor exklusive moms.

En annan ändring är att Windows 10 Enterprise E5 per enhet helt tas bort. Endast Windows 10 Enterprise E5 per användare finns kvar, då med en prislapp på 14 USD per månad eller 168 USD per år och användare. Omräknat 123 kronor respektive 1 480 kronor exklusive moms.

Det är i skrivande stund oklart om Microsoft tänker justera priserna för Microsoft 365. En talesperson för företaget sade tidigare att de inte tänker kommentera den saken än. Mary Jo Foley på ZDNet har frågan hos Microsoft och vi uppdatera om hon får ett svar.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.