Windows 10 Mail har nu stöd för “inking” med penna, fingrar och datormus

Windows 10 Mail har en ny funktion som gör att du kan rita och skriva direkt i meddelanden; antingen med en Surface Pen eller bara med fingrarna. Och den går att använda direkt med senaste versionen av Windows 10 Mail.

De första användarna som fick testa nya funktionen är Windows Insiders i den så kallade Fast Ring. De fick en beta-version redan under juni månad med stöd för att skriva och rita direkt i rutan där man annars skriver på tangentbordet.

Innan det fungerar måste meddelandet du ska rita i ha en så kallad “canvas”. Appen berättar för dig om en sådan saknar och du får alternativet att lägga till den.

När du har en canvas i ditt e-postmeddelande kan du justera storleken efter behov. Du kan också dra och släppa objekt som du ritat, helt oberoende av varandra, för att arrangera om dem. Riktigt snygg detalj måste vi säga.

Funktionen är inte låst till bara Surface Pen och fingrar – du kan lika gärna använda datormusen eller din trackpad för samma sak. Tänk bara på att resultatet sällan blir lika bra.

För att ta del av nya funktionen måste du använda Windows 10 Mail med version 16005.10325.20091.0 eller senare. Du uppdaterar Windows 10 Mail via Windows Update precis som vanligt. Har du inte fått uppdateringen? Bara lugn, du får den inom kort.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.