Microsofts streaming-pryl för Xbox Cloud Gaming försenas

Microsoft Xbox Cloud Gaming

Microsoft arbetar på en ny streaming-pryl för speltjänsten Xbox Cloud Gaming. Kodnamnet för enheten är “Keystone” och den gör att du kan spela på en TV eller datorskärm utan att du behöver en spelkonsol eller PC.

Tyvärr kommer det att dröja ett bra tag innan Keystone når marknaden. Anledningen är att Microsoft har tagit sig en närmare titt på projektet och insett att de vill ta produkten i en annan riktning. Resultatet? Förseningar.

Lästips: Microsoft: Nu är Windows 11 redo att rullas ut till alla

En talesperson säger till webbsajten Windows Central att de tar till sig av lärdomarna från arbetet som utförts hittills och att de fokuserar om med en ny inriktning. Exakt vad det innebär vill Microsoft inte avslöja än.

Det är inte heller fastställt varför Microsoft har börjat granska sitt projekt.

Google Stadia
Google Stadia kan vara anledningen till att Microsoft synar sina projekt i sömmarna.

Dock är det nog ingen högoddsare att Googles missar med sin Stadia-tjänst är en av anledningarna. När marknaden inte kastade sig över Googles speltjänst (som fungerar med Chromecast-serien) så lär Microsoft ha fått sig några ordentliga tankeställare.

Du behöver så klart inte en Keystone-enhet för att använda Xbox Cloud Gaming idag. Allt som krävs är en aktiv prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate. Molnspelstjänsten ingår i månadspriset (cirka 140 kronor per månad).

Xbox Cloud Gaming kan du använda på datorn, surfplattan och mobiltelefonen. Molnspelstjänsten gör det faktiskt möjligt att spela Fortnite på din iPhone och iPad (!), något du kan läsa mer om på Tekniksmart här.

Via Engadget

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.