Microsoft Cortana

Nya uppdateringar förbättrar Cortana

Cortana för Windows Phone fortsätter att uppdateras kontinuerligt och det verkar som att Microsoft på allvar fått upp farten här. De senaste förbättringarna är fyra till antalet och det märks att Redmond-företaget vill ha en så bra tjänst som möjligt när Windows 10 släpps – med Cortana integrerad i nya plattformen.

Vad är det då för nyheter som Microsoft bjuder på denna gång? Jo – Daily Glance, Concert Watch, Chat Cards (Flights) och Chat Cards (Apps). Här kommer en kort beskrivning av vad de är för något.

4 nyheter för Cortana

Daily Glance ger nu möjligheten att kolla upp pendlingstider, planeringar och liknande även för kvällstid. Oftast får man bara den här typen av information för morgonen, men Cortana ser nu till att alltid ha rätt information redo – oavsett tid på dygnet.

Concert Watch noterar vilka band och typen av musik du söker efter på Bing. När Cortana lärt sig vad du uppskattar kan man få tips på relevanta konserter i närheten av där man är. Detta gäller för en omkrets på 100 miles, eller 160 kilometer.

Chat Cards (Flights) gör att man kan få flyginformation om avgångar innan de lämnat marken. Sök på en och samma flyg under en sjudagarsperiod och Cortana markerar den som potentiellt viktig. Information samla om detta flyg och man kan få del av den direkt via Cortana tills den lyfter.

Chat Cards (Apps) ger förslag på applikationer som är relevanta för området där man befinner sig. Mycket mer än så behöver inte sägas om denna funktion egentligen. Cortana läser av din telefons appinnehåll och lär sig vad du gillar, ger förslag på områdesspecifika appar och sen kan man välja i en lista.

Dessvärre ser det ut som att Cortana fortsätter att gäcka den svenska marknaden och vi ska nog inte räkna med stöd inom den närmaste framtiden. Vad tycker ni – borde Microsoft utöka stödet för Sverige?

1 comment
  1. Jag får en känsla av att anledningen att Cortana, Siri m.fl. inte kommer på svenska är för att ingen klarar av det. Men då behöver man ju inte skryta heller. Betyder inte ett smack för de språk som inte fått stöd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Spara bifogade filer från Outlook.com till OneDrive

Spara direkt från Outlook.com till OneDrive Microsoft rullar just nu ut en…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

WhatsApp slutar fungera med Windows Phone 8.0

Använder du WhatsApp på en mobiltelefon med Windows Phone 8.0? Då är…

Office för Android stöder nu fler molntjänster — Dropbox & Box med i listan

Office för Android har uppdaterats med stöd för flera typer av molnlagring.…