microsoft xbox one

microsoft-xbox-one

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4

Microsoft har haft det riktigt tufft inför lanseringen av deras senaste konsol Xbox One. Mängder av jämförelse med konkurrenten Playstation 4 har visat att hårdvaran inte når upp till Sonys alternativ och trots flera justeringar så fortsätter kritiken från såväl användare som utvecklare. Kritik som visserligen inte kommer att ha någon större effekt på försäljningen, men som trots allt blir något av en nagel i ögat på Redmond-företaget.

Ännu värre blir det nu när de senaste försäljningssiffrorna har släppts av både Microsoft och Sony. Siffror som visar att Playstation 4 har överhanden med sju miljoner sålda exemplar mot Xbox One som bara har sålts i fem miljoner exemplar – och då är det till återförsäljare man menar och inte slutkund.
Nämnvärt är att Xbox One inte går att köpa i lika många länder som Playstation 4 och när konsolen väl når lika många så kommer siffrorna troligtvis att bli ännu jämnare i framtiden.

Vidare låter Microsoft meddela att försäljningen av Xbox One jämförelsevis överträffade Xbox 360 med 60 procent vis samma tid efter lanseringen 2005. Kanske har det att göra med lärdomen om att man måste påbörja massproduktionen lång tidigare än man gjorde då, kanske har marknaden äntligen mognat efter två konsoler och 13 års intensivt spelande i våra hem.

I snitt fem timmar speltid per konsol och dag

Gällande spelförsäljningen till nya Xbox One kan nämnas att det i snitt säljs 2.9 spel per konsol, en siffra som är identisk med den för Playstation 4. Trots att Sonys konsol har sålts i fler exemplar så toppar ändå Xbox One och Xbox 360 sina konkurrenter med totalt 4.1 miljoner sålda speltitlar – 1.4 miljoner för Xbox One och 2.7 miljoner för Xbox 360 under mars månad. Antalet sålda konsoler i USA (finns bara siffror för den amerikanska marknaden) nådde 311 000 av Xbox One och 111 000 för Xbox 360, även dessa siffror för mars månad.

För mer information om försäljningen kan ni besöka den officiella Xbox-sidan Xbox Wire hos Microsoft.

Samtidigt som försäljningen rusar så arbetar Microsoft kontinuerligt med att förbättra den inbyggda mjukvaran. Den 14 april släpptes en större uppdatering med många optimeringar och förbättringar – bland annat ger GameDVR nu bättre bildkvalitet, Kinecten har blivit betydligt effektivare vid röstkommandon och den trådlösa anslutningen till såväl kontroller som headset är nu stabilare än tidigare.

Läs mer om uppdateringen på bloggen Major Nelson, en webbsajt som drivs av Xbox-profilen Larry Hryb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Game Drive Hub ger din Xbox-konsol hela 8TB lagring

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner Xbox One…

Microsoft vet när du öppnat din Xbox One S — klistermärke på chassit

Om du öppnar din Xbox One S ryker garantin hos Microsoft all…