download apple app store

Apple har tagit bort tiotusentals applikationer från den kinesiska varianten av App Store. Det är mer än tio gånger så många som Apple vanligtvis tar bort i en utrensning — nu undrar många vad som pågår.

Det är tydligt att Apple på allvar vill få bort många av de skräpappar som fyller App Store och bara har ett enda syfte. Att tjäna så mycket pengar som möjligt åt skaparna på så kort tid som möjligt. Och det med minimal ansträngning.

De har tunt innehåll, många annonser och drar sig inte för att stjäla din personliga information för att sälja den vidare. Här pratar vi visserligen om den kinesiska App Store, men tro inte att svenska appbutiken är förskonad. Långt ifrån.

Cirka 33 procent av de borttagna applikationerna ska vara spel, vilket inte är konstigt då spel står för en stor del av antalet titlar på App Store.

Apple har rört om ordentligt i grytan och det har inte gått obemärkt förbi. Kritiska röster påstår att det här är ett sätt för Apple att slå tillbaka mot Tencent, företaget som äger WeChat. Varför är oklart och analyser pekar på att Tencent-utvecklade applikationer inte var huvudmålet för rensningen.

Totalt har Apple tagit bort hundratusentals applikationer från App Store. Och det kommer att försvinna många fler innan Apple är klar. Om det ens är möjligt för det Cupertino-baserade företaget att någonsin bli klar med rensningarna. För antalet spam-appar blir bara fler och fler.

Vad tycker du om spam-appar och deras växande antal på App Store? Har du laddat ner och använt någon? Kommentera och berätta! Läs mer om nyheten på 9to5mac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…