microsoft-office-logo

Är Clippys återkomst nära?

Är Office-assistenten Clippy på gång att göra en återkomst efter att ha försvunnit från de senare versionerna av Microsofts populära kontorsprogram?

En applikation vid namn Work Assistant för Windows Phone har noterats på den officiella appbutik. Det finns inte mycket att läsa om den och man kan inte gör en installation, men vad vi vet så har appen stöd för Cortana med röstkommandon både i och utanför appen.

Assistent i gamla Office-paketen

För de som inte vet vad Clippy är så kan nämnas att Office 97 till 2004 hade en assistent som hjälpte användarna med problem. Denna dök upp som ett gem vid namn Clippy i de tidigare versionerna men döptes snabbt om till Clippit av Microsoft.

Namnet Clippy fastnade däremot hos användarna som har fortsatt att använda det trots namnbytet. Vad som däremot inte fastnade var synen på hur funktionell det hela var och Microsoft fick en hel del kritik som man tog till sig. Clippy stängdes av som standard från och med Office XP men kunde fortfarande nås via menyerna.

Fanns många varianter

Vad många inte vet är att Clippy inte är den enda assistenten för Microsoft Office. Det fanns mängder alternativ till gemet, men dessa krävde en CD för installation och därför missade många möjligheten att byta ut standardfiguren mot en kanske roligare.

Om Work Assistant är den nya, moderna varianten av Clippy vet vi inte, men uppgifterna pekar idag på att så kan vara fallet. Vad tror ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…