microsoft edge extension tool converter

Webbläsaren Edge har äntligen stöd för tillägg men antalet är jämförelsevis litet om man tittar på vad Google Chrome, Mozilla Firefox och Opera erbjuder. Därför har Microsoft släppt ett gratisverktyg som gör det lättare för utvecklare att konvertera sina befintliga tillägg så de fungerar med Edge.

Verktyget i fråga heter “Microsoft Edge Extension Toolkit” och finns att ladda ner från Microsoft Windows Store. Beskrivningen till applikationen berättar att verktyget används för att göra om tillägg från Chrome till Edge på Windows 10 Anniversary Update (14393.10) eller senare.

Vad det betyder i praktiken är att “Microsoft Edge Extension Toolkit” laddar in tillägget för Google Chrome, skapar ett JSON-manifest som behövs för Edge och gör om alla behövliga API:er så de använder Microsoft-specifika istället för Googles.

Verktyget är minst sagt välkommet och öppnar upp för utvecklare att snabbt ta sina tillägg till Edge. Om Microsoft på allvar vill göra webbläsaren Edge till en seriös konkurrent bredvid Chrome, Firefox, Opera och Safari är ett brett utbud av tillägg (med hög kvalitet) ett måste.

Idag finns utmärkta tillägg som AdBlock, AdBlock Plus, LastPass, Office Online, Pin It och Evernote Web Clipper att använda — alla riktigt bra och väl värda att ladda ner och prova med Edge.

Vilket tillägg vill du ha till webbläsaren Edge som inte finns idag? Kommentera gärna och berätta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…