windows xp logo e1398281949486

Windows XP Logo

Windows XP har fortsatt stort stöd bland företagen – trots att stödet för operativsystemet drogs in av Microsoft tidigare i april.

Säkerhetsföretaget Bitdefender har gjort en undersökning som visar att 18 procent av de företag som använde Windows XP innan april fortsätter att göra det efter.

Bland de som bytt operativsystem så rapporteras att 53 procent av de tillfrågade företagen har gått till Windows 7 Professional. Windows 8 verkat långt ifrån intressant för många, vilket kan vara något förvånande.

Populära statistikföretaget NetStats har kommit fram till att Windows XP fortfarande finns på 25 procent av alla datorer idag och det är skrämmande högt med tanke på att 800 miljoner (!) attacker mot XP har noterats de senaste tre månaderna.

Ett tag efter att stödet för Windows XP hade slutat så valde Microsoft att släppa en säkerhetsuppdatering för att lösa en mycket allvarlig sårbarhet, en uppdatering som kan ha gjort mer skada än nytta i längden.

Säkerhetsföretaget F-Secure har via specialisten Mikko Hypponen sagt att Microsoft gjorde ett stort misstag med sin uppdatering och att de istället borde låta plattformen dö ut. Något jag personligen även håller med om.

Vad tycker ni – är det dags för Microsoft att sätta ner foten ordentligt och låta Windows XP dö, eller borde de fortsätta underhålla operativsystemet för de som inte kan byta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…