seagate-game-drive-hub

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB från Seagate. Helt nya “Game Drive Hub” är en snyggt och enkelt designad hårddisk som utvecklats i samarbete med Microsoft för bästa kompatibilitet — men smakar det så kostar det.

Game Drive Hub är inte en produkt för de enklaste användarna utan riktar sig exklusivt till entusiasterna med ett extremt bibliotek med spel för Xbox One, Xbox One S och Xbox One X. Målet är också att kunna attrahera alla de som vill använda nya Xbox Game Pass-prenumerationen maximalt.

Med utrymme för runt 200 spel kommer även de mest krävande Xbox-användarna att kunna lagra allt de vill på den externa hårddisken. Du kommer alltså inte få slut på utrymme i första taget. De två USB 3.0-portarna på enhetens framsida kan användas för att ladda såväl handkontroller som mobila enheter, eller ansluta andra enheter direkt mot konsolen.

Game Drive Hub har fått en uppdaterad design som matchar Xbox One S men som bryter ganska kraftigt mot nya Xbox One X. Om du värdesätter matchande design kanske du vill gömma undan den externa hårddisken. Om inte är den ett snyggt tillskott på tv-bänken.

För den som undrar varför det skulle behövas hela 8TB utrymme kan nämnas att introduktionen av fullskaliga speltitlar med 4K-stöd kräver sin lagringsplats. Idag tar ett spel cirka 35GB till 50GB, men räkna med det dubbla eller mer inom en snar framtid.

En inbyggd hårddisk i Xbox-konsolen på 1TB kommer snabbt att fyllas upp med några få speltitlar. Detta då hårddisken även huserar operativsystemet och alla dess systemfiler. Då kommer den externa hårddisken väl till pass med sitt enorma utrymme.

Och utrymme kostar pengar. Närmare bestämt 200 dollar, vilket omräknat blir kring 2 200 kronor inklusive moms. Lansering sker under slutet på juni månad.

Läs mer på The Verge eller den officiella nyhetssidan på Seagates webbsajt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

5 miljoner sålda exemplar av Xbox One

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4…

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner Xbox One…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…

Microsoft vet när du öppnat din Xbox One S — klistermärke på chassit

Om du öppnar din Xbox One S ryker garantin hos Microsoft all…