Lumia Denim

Lumia Denim

Microsoft: Vi har inte glömt Lumia Denim

Lumia Denim är en minst sagt efterlängtad uppdatering som finns på flera smartphones och som är på gång till många fler. Microsoft har sen tidigare sagt att utrullningen försenats på en del marknader men att den givetvis är aktuell trots det.

Denim är den senaste uppdateringen av en serie med nya mjukvara som Nokia släppt till sina telefoner. Tidigare har vi sett Amber, Black och Cyan lanseras – alla med ordentliga nyheter som verkligen sticker ut. Denim är inte annorlunda på den punkten, men beroende på vilken telefon man har så är det lite olika vad man får.

Dessa kan dra nytta av allt nytt

De enda modellerna på marknaden som kan dra nytta av alla nyheter i Lumia Denim är Lumia 830, Lumia 930/Icon samt Lumia 1520. Dessa får ny så kallad firmware med Denim medan resten endast får själva uppdateringen med Windows Phone 8.1.1.

Man måste alltså ha riktigt god koll på vilka modeller som faktiskt kan dra nytta av alla nyheterna och överhuvudtaget använda dem.

Entusiasterna lämnar skeppet

Microsoft har en minst sagt tung utmaning framför sig. Flera uttalade Windows Phone-entusiaster inom teknikvärlden har gått ut med att de bytt plattform och jag förstår dem. Stödet är extremt dåligt då varken Microsoft eller tredjepartsutvecklarna verkar ta den på allvar.

När Redmond-företaget själva satsar mer på Android och IOS – varför ska vi användare då stannar kvar med Windows Phone? När Windows 10 presenteras får vi se hur Microsoft tänker göra i framtiden och med lite tur får vi den täta integration som så länge efterfrågats. Vad tror ni – kommer Windows 10 att rädda Lumia-serien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Snyggare panoramabilder med Image Composite Editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna Skapa riktigt snygga panoramabilder med…