slack logo

Planerade Microsoft att köpa upp meddelandetjänsten Slack? Enligt de senaste uppgifterna från teknikindustrin övervägde Microsoft att erbjuda otroliga åtta miljarder dollar för Slack och med det eliminera en konkurrent genom assimilering med Skype.

Redan idag finns en viss implementation mellan Skype och Slack där den förstnämnda tjänsten via ett tillägg ger Slack utökad funktionalitet. Om Microsoft på allvar vill köpa upp sin konkurrent kan det vara början på något riktigt stort — frågan är bara vad marknaden anser om det hela.

Slack har ett utmärkt rykte och arbetar just nu i nedförsbacke med en förutspådd fantastisk framtid. Om man skulle acceptera ett bud från Microsoft vet vi givetvis inte men det är inte troligt att de åtta miljarderna skulle räcka.

Stor andel betalande användare

Stewart Butterfield är VD för Slack och hängiven till sitt företag. Han är smart och driven med en klar överblick när det gäller andra uppköp inom industrin. Som exempel kan vi nämna Yahoos köp av bildtjänsten Flickr vilken Butterfield menar blev ett köp som ”brände honom”.

Förutom att eliminera en tung konkurrent för Skype så skulle Microsoft kunna dra in en hel del pengar på affären. Kanske inte tillräckligt för att täcka de åtta miljarder dollar som skulle lättas från kassan men med 675 000 betalande användare är en bra inkomst garanterad, för stunden i alla fall.

Med ett ökat intresse på marknaden för Slack så lär ett uppköp dock primärt handla om att göra sig av med en konkurrent. En mycket populär sådan dessutom med en mängd funktioner som Skype inte kommer i närheten av — många av dem speciellt inriktade mot utvecklare och deras unika behov.

Slack i händerna på Microsoft? Nej, det ska vi inte räkna med, speciellt inte då både Bill Gates och Microsofts nuvarande VD Satya Nadella inte visade sitt fulla stöd för idéen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…