Microsoft Logo

Microsoft tar till ett nytt knep för att locka utvecklare att släppa applikationer för Windows 10.

Redmond-företaget har länge undvikit att publicera siffror som berör ersättning från Windows Store till utvecklare. Detta är nu på gång att ändras med en tydligare markering från Microsoft om att det faktiskt finns pengar att hämta även för Windows.

Apple och Google har har med sina respektive appbutiker bidragit med enorma summor de senaste åren till utvecklare, något man inte kan säga lika tydligt om Microsoft och Windows Store. med Windows 10 verkar det dock som att intresset fått ny fart, både hos köparna av applikationer och dess utvecklare.

Lyfter fram spelutvecklare

Microsoft har bland annat lyft fram spelutvecklaren Lextre som påstås få 1 400 dollar, eller närmare 11 700 kronor, om dagen för spelet Perfekt Shift. En annan utvecklare som fått uppmärksamhet är GameInsight med fler än 14 miljoner installerade applikationer.

Det här är givetvis bara två av väldigt många utvecklare och få når samma positiva siffror. Positivt är i alla fall utvecklingen från Microsoft sida med tydligare information om Windows Store, något man inte kan säga om de senaste nyheterna kring ”tysta” uppdateringar till Windows 10.

Om Microsoft kan göra Windows Store till något som åtminstone liknar vad vi får med Apple App Store till OS X så är det riktigt positivt. Inte designmässigt, där kan Microsoft gärna gå sin egen väg, utan applikationerna som verkligen har mycket att önska jämfört med på OS X.

Vad tycker ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…