Microsoft Logo

Microsoft stänger huvudkontoret för Skype i London. Det påverkar 400 anställda som nu riskerar att stå utan jobb.

Det Redmond-baserade storföretaget har till viss del bekräftat stängningen och säger att de nu utvärderar framtiden. En del ingenjörer kommer att tvingas gå när Microsoft optimerar arbetsfördelningen inom Skype, hur många är dock oklart.

Skype kommer att fortsätta ha kontor på en global nivå, bland annat i Microsofts hemstad Redmond, men också i Palo Alto, Vancouver och flera platser i Europa. Att London-kontoret stänger borde inte komma som någon överraskning egentligen då Microsoft arbetat aktivt med att ta över kontrollen helt.

Den populära meddelandetjänsten har till stor del styrt sig själv efter Microsofts uppköp 2011. Affären som då värderades till 8,5 miljarder dollar (!) gav Microsoft ett starkt namn inom företagsvärlden och resultatet är en tät implementation i bland annat Office 365, Windows 10 och Xbox One.

Konkurrensen mot Skype är stenhård

Microsoft har arbetat nära Skypes egna ingenjörer och utvecklare, men nu lutar det allt mer åt att Redmond-företaget ersätter Skypes personal med sin egna. Microsoft tar kontrollen över hur Skype styrs vilket har fått anställda att reagera kraftigt, om än via anonyma röster, på det hela.

Skype har miljontals användare världen över men konkurrensen på marknaden är stenhård. Slack är en supertung meddelandelösning som blivit otroligt populär på kort tid och Microsoft lär inte vara sena med att försöka kontra. Det har till och med pratats om ett försök till uppköp av Slack tidigare, något som varken hänt eller bekräftats.

Samtidigt kommer uppgifter om att Microsoft säger upp 300 av sina egna anställda, de flesta som berörs på huvudkontoret i Redmond.

Microsoft cut about 300 additional people globally this past week, the company spokesperson confirmed, with the majority of those cuts affecting those working in the Puget Sound, Wash., area. I saw a few people cut from various teams in Redmond earlier this week post about the cuts on Facebook.

Litar inte Microsoft på att de drivande krafterna inom Skype räcker till? Har stängningen med nya Skype Teams att göra? Och varför har inte Microsoft drivit på utvecklingen av Skype-tjänsten hårdare för att stå emot konkurrenterna bättre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Outlook.com Premium — här är alla nyheter som kommer

Outlook.com Premium kan bli en dundersuccé om Microsoft spelar alla sina kort…