Outlook Logo

Nya Outlook-appen är ett stort lyft

Microsoft har på senaste tiden visat att man verkligen menar allvar med Android.

Först släppte man äntligen de stabila versionerna av Word, Excel och PowerPoint för surfplattor med Android, därefter kom information om att Microsoft köper in sig i Cyanogen – utvecklaren av marknadens populäraste Android-avknoppning.

Outlook = Acompli

Nu har man dessutom nylanserat e-postklienten Acompli som sin egen under varumärket Outlook. Ett utmärkt val som verkligen lyfter Microsofts e-posttjänster Outlook.com och Exchange på plattformen.

Gällande Outlook till Android så har jag testat appen och vill mena att den är riktigt bra. Det saknas en del finputsningar i kanterna, men jag kan absolut rekommendera den. Om den är lika bra till IOS kan jag dock inte svara på då jag saknar en Iphone i skrivande stund.

Microsoft har lovat kontinuerlig och snabb utveckling av ny Outlook. Det är mer än man kan säga om exempelvis OWA för Android som hade sin sista uppdatering sent i november förra året – och som enligt mig är betydligt sämre än utmärkta Nine (som hittills har varit min favoritapp för Exchange).

Behöver putsas i kanterna

Outlook för Iphone och Android kan visa e-post, kalender, filer och kontakter direkt i appen. Vad som saknas är bland annat anteckningar och uppgifter, båda en del av Exchange. Här är Nine en vinnare med båda funktionerna, så man får helt enkelt välja vad som är prioriterat – kalender eller anteckningar/uppgifter.

Det är mycket positivt att Microsoft tar sig ton på Android och IOS. När Windows 10 kommer webbappar att öka intresset rejält för plattformen, men tills dess så är det konkurrenternas plattformar som gäller och här måste Redmond-företaget visa sig starkare – vilket man nu också gör.

Vill du testa Outlook för Android eller Iphone? Läs mer och installera dem från Play Store och App Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Snyggare panoramabilder med Image Composite Editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna Skapa riktigt snygga panoramabilder med…