microsoft onenote clipper v3 e1469174035677

Microsoft har uppdaterat OneNote Clipper med stöd för YouTube och Vimeo, förhandsvisning och möjligheten att märka text. Det är även möjligt att klippa ut flera sektioner av text och ändra rubriken på utklippet innan skick till OneNote.

Med stödet för YouTube och Vimeo kan man klippa artiklar med videor som visas direkt i OneNote vilket underlättar om man sparar mycket video. Förhandsvisningen visar nu äntligen exakt hur det ser ut när en artikel sparats i OneNote — innan den sparats.

Märkningen av text fungerar som att texten man väljer blir färgmarkerad, som en överstryckningspenna, och detta följer sedan med till OneNote. Mycket praktiskt om man vill märka extra viktig text för att komma ihåg senare.

Klippa flera regioner & storleksändring av typsnitt

Att klippa flera regioner med text är precis vad det låter. Markera flera olika stycken separata från varandra och hoppa över allt onödigt. Praktiskt med långa textstycken när man bara vill ha det där viktiga här och där.

Ändra rubriken på det urklippet är precis vad det låter som. Praktiskt eftersom man slipper göra den ändringen i OneNote efteråt som tidigare. Och så har vi en sista punkt som inte nämndes överst i artikeln — man kan nu ändra storleken på texten och justera fonten på urklippet. Smart och snyggt!

Det är en till synes stor uppdatering som OneNote Clipper har fått och garanterat en nagel i ögat på Evernote som fått stor kritik på senare tid. Bra tajmat av Microsoft och säkerligen en uppskattad förbättring för såväl gamla som nya användare.

Fortfarande långt efter Evernote Web Clipper

Microsoft introducerade OneNote Clipper den 17 mars 2014 och nästa stora version av tillägget nästan exakt ett år senare.

Ända från start har OneNote Clipper varit långt efter Evernote Web Clipper i fråga om funktionalitet och användning. Med version 3.0 fortsätter Microsoft att halka efter sin konkurrent men tar åtminstone några steg närmare.

Om vi skulle välja idag är Evernote Web Clipper utan tvekan det kraftfullare och bättre valet. Har man inte valt mellan OneNote och Evernote än och vill göra många utklipp från webbläsaren, då är Evernote helt klart en vinnare.

Vilken gillar du bäst? Kommentera och berätta om dina erfarenheter samt hur du gjorde ditt val!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…