mozilla firefox logo

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör du vara medveten om den senaste ändringen som Mozilla gjort i Firefox.

Mozilla har beslutat sig för att ta bort RSS-stödet i Firefox. Anledningen är tämligen enkel. Det är helt enkelt för få användare som fortfarande nyttjar stödet aktivt. Istället för att underhålla en funktion som ingen använder, ja då får den helt enkelt försvinna till förmån för andra lösningar.

I sitt beslut har Mozilla även vägt in sådant som tid för underhåll, prestanda och säkerhetskostnader. Det fanns helt enkelt för mycket att vinna genom att ta bort RSS-stödet för att inte behålla det. Och om vi ska vara ärliga så finns mycket bättre lösningar att använda än Firefox för att läsa RSS-flöden idag.

After considering maintenance, performance and security costs of feed preview and subscription features in Firefox, we’ve concluded that it is no longer sustainable to keep feed support in the core of the product – Gijs Kruitbosch, Firefox-utvecklare

Från och med Firefox 64 kommer webbläsaren automatiskt att exportera så kallade “live bookmarks” om användaren har sådana. De sparas till desktop i OPML-formatet som kan läsas av i princip alla andra webbläsare och RSS-applikationer.

Mozilla och Firefox kommer även att rekommendera andra RSS-läsare som kan vara värda att prova. Firefox 64 är planerad att släppas i december 2018.

Läs mer om nyheten på Techdows.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Outlook.com Premium — här är alla nyheter som kommer

Outlook.com Premium kan bli en dundersuccé om Microsoft spelar alla sina kort…