Office Logo

Nya Office-appen släpps snart till Windows Phone

Microsoft storsatsar på mobila lösningar för sina molntjänster. Tyvärr för de med Windows Phone så har det hittills inte gällt dem utan fokus har istället lagts på Android och iOS. Som exempel kan vi nämna Office-paketet som får regelbundna uppdateringar på konkurrenternas plattformar men som lyser med sin frånvaro till Windows Phone. Kanske är det inte konstigt med tanke på att Windows Phone knappt syns i statistiken på den totala marknaden för smartphones, men man tycker ändå att Redmond-företaget borde premiera de egna användarna.

Universell app för flera plattformar

Nu verkar det dock som att Office-paketet kommer att få en ordentligt uppfräschning även på den egna plattformen. Office kommer som universal app innan april når sitt slut – men tro inte att det är en stabil version i sin färdiga form. Istället rör det sig om en så kallad preview vars syfte är att upplysa användarna om hur det kommer att se ut och fungera samtidigt som Microsoft ber om synpunkter som kan rapporteras in till utvecklarna.

Det som gör ny Office-versionen extra intressant är att den fungera universellt på flera enheter. Sitter man vid datorn anpassas gränssnittet för en större skärm, är man på en smartphone eller tablet skalas allt ner för att fungera optimalt på den mindre ytan. En annan fördel är att Microsoft inte behöver arbeta med flera olika varianter utan kan fokusera på en enda, så när en uppdatering är klar kommer den omedelbart till datorer, smartphones och surfplattor utan fördröjning för någon. Riktigt praktiskt och garanterat uppskattat av många.

Gränserna suddas ut

Även om det är samma design generellt sett så skiljer sig det åt lite beroende på vilken typ av enhet man använder sig av. Exempelvis hittar man alla kontroller och val i nederkant på en smartphone medan dessa finns på sidorna om man använder en tablet. Inga konstigheter, det är rent designmässigt för att man enklare ska kunna använda Office på telefonen med en hand.

När gränserna mellan datorer, smartphones och tablets suddas ut allt mer förstår man vikten av Microsofts till synes enorma satsning på de mobila tjänsterna. Office-paketet är en viktig komponent för många företag och konsumenter, än viktigare är det att Office finns tillgänglig även på mobila enheter. Det är helt enkelt framtiden och Microsoft uppmärksammar det inte inte minst med Windows 10 och universella appar.

Senast vid månadsskiftet april/maj ska nya Office finnas tillgänglig som förhandsversion för Windows Phone & Windows 10.

microsoft-office-universal-excel-preview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…