Wix logo

Microsoft i samarbeta med Wix

Microsoft öppnar upp för skapandet av webbsajter via tjänsten Wix samtidigt som man stänger ner funktioner “Offentlig webbplats” i Sharepoint Online.

Wix har idag fler än 59 miljoner användare, hundratals teman och tillägg för integration med andra tjänster. Gränssnittet använder sig av enkelt dra-och-släpp för att alla snabbt ska komma igång med skapandet av sin nya webbsajt.

HTML5 & drag-och-släpp

Resultatet är skapat helt i HTML5 och beroende på hur avancerat resultat man vill ha så finns såväl gratis- och prenumerationsbaserade lösningar. Det som berör Office 365 är den nya möjligheten att skapa allt direkt via Microsofts egna plattform för Sharepoint.

Nya kunder till Office 365 har inte tillgång till “Offentlig webbplats” medan sedan tidigare befintliga kunder kan använda denna funktion i upp till två år till. I februari 2017 kommer alltså alla att tvingas över till Wix om man behöver den offentliga webbplatsen.

wix-valj-tema

Utmärkelser för bra tjänst

Avishai Abrahami är medgrundare och nuvarande VD för Wix. Han säger att både Wix och Microsoft delar samma vision om att ge små- och medelstora företag tillgång till molntjänster för alla delar av deras verksamhet. Wix ger verktygen för skapandet av en snygg och dynamisk webbsajt medan Microsoft öppnar upp för allt annat som behövs.

Förra året fick Wix utmärkelsen “People’s Choice CMS Award for Best Website Builder” och är en av världens populäraste tjänster för att skapa webbsajter. Tjänsten rekommenderas av bland annat webbsajten Website Builder Critics till alla som vill komma igång med en egen sajt men som saknar den tekniska kompetensen för att koda en själv.

Tillkommer kostnader

För att kunna dra nytta av det nya stödet med Office 365 krävs ett Premium-konto hos Wix. Så man bör vara medveten om att det tillkommer extra kostnader som kanske inte fanns tidigare.

Vi har tittat närmare på Wix och provat ett antal teman för att skapa en egen webbplats. Det är en riktigt smidig lösning som erbjuds och det tar inte många minuter att skapa exempelvis en personlig webbplats.

Läs mer om Wix och prova deras tjänst på den officiella webbsajten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…