Office Logo

Office för Android har uppdaterats med stöd för flera typer av molnlagring. Nyheten lär vara en välkommen sådan för alla de som föredrar andra lösningar än OneDrive — exempelvis Dropbox och Box.

När det kommer till mobil produktivitet finns en hel mängd olika lösningar att använda, något som kan göra det svårt för storföretag som Microsoft. Istället för att användarna nöjer sig med ett helt paket som Office 365 kan de sprida sina intressen över en mängd aktörer och tjänster.

För att konkurrera i fråga om funktionalitet och ge en så bra upplevelse som möjligt i det närmaste tvingas Microsoft att bygga in stöd för konkurrerande verksamheter i sina egna produkter. I det här fallet är det Office för Android som nu bygger broar till andra molntjänster.

Microsoft använder sitt Cloud Storage Partner Program (CSPP) för att implementera stöd för andra molntjänster i sina egna. Med Office för Android betyder det stöd för Dropbox, Box, Egnyte och Tencent. I framtiden kommer stödet att utökas med fler, dock oklart vilka.

office-for-android-add-service

När du uppdaterat dina Office-applikationer, som Word, Excel och PowerPoint, kan du gå in i respektive app och välja att lägga till en molntjänst som stöds. Därefter kan du logga in och ändra eller lägga till befintliga dokument i den tjänsten. Allt synkroniseras och sparas säkert utan att du behöver göra något manuellt för att spara filerna.

Framöver planerar Microsoft att lägga in stöd för Citrix ShareFile, Edmodo och Learnium. CSSP kommer också att expanderas till fler stora som små molntjänster men om Google Drive finns med på den listan återstår att se. Vi är många som nyttjar både Microsofts och Googles webbtjänster, så en tät integration hade varit trevligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Spara bifogade filer från Outlook.com till OneDrive

Spara direkt från Outlook.com till OneDrive Microsoft rullar just nu ut en…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…