Microsoft Edge Logo

Office Online har äntligen fått ett officiellt tillägg till webbläsaren Edge tack vare Anniversary Update på Windows 10. De finns redo att laddas ner från Windows Store och är ett praktiskt komplement till din webbläsare.

Det vore konstigt om Microsoft inte hade släppt tilllägget för Office Online men med tanke på hur länge företaget negligerat sina egna plattformar och användare så vore det inte helt oväntat. Men så dök den plötsligt upp i programbutiken och vi är glada över vad vi installerat.

Tillägget agerar som en snabblänk mellan webbtjänsten Office Online och din webbläsare på mer än ett sätt. Först och främst finns fem länkar till Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Sway så du slipper ha dem i bokmärksfältet i webbläsaren.

Det är inte heller allt som tillägget kan. Det finns även snabblänkar för att skapa nya dokument, öppna befintliga, se kontoinformation och givetvis inställningar för bland annat kontouppgifter. Man kan även se tidigare öppnade dokument och vilka de senaste skapade är.

edge-hero

Fungerar med OneDrive och OneDrive for Business

Tacksamt nog har Microsoft valt att lägga till stöd för både privat- och företagskonton i tillägget. Många andra applikationer från Microsoft har haft begränsningar åt ena eller andra hållet, men den senaste tiden har företaget arbetat mot mer unifierade lösningar som fungerar för alla användare.

Med allt ovan sagt så vill vi rekommendera att användare av Office 365 Home och Personal också installerar desktop-klienterna av Office-programmen. De är bättre än sina online-varianter och gör att man blir mer produktiv med kortare arbetstid per moment. Vi lovar att det är värt det.

Office Online-tillägget är ett praktiskt sätt att komma åt dokument i Office men ger få funktioner i övrigt. Man skulle lika gärna kunna logga in Office-sidan via webbläsaren och ha den öppen i en flik. Tiden man sparar är inte enorm men kanske kan tillägget hjälpa en och annan?

Vill du prova tillägget kan du logga in på Windows Store och ladda ner det härifrån. Tänk på att webbläsaren Edge krävs och att operativsystemet är Windows 10 med Anniversary Update eller senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…