Sexiga dansare på Microsoft-event GDC16
Foto: Twitter-användaren @SPAMOIR

Microsoft går ut med en officiell ursäkt efter att ha använt lättklädda kvinnliga dansare på ett evenemang. Det är Xbox-ansvarige Phil Spencer som tar de ursäktande orden i mun och han skräder inte med orden när pudeln är ett faktum.

”It was unequivocally wrong and will not be tolerated”, sade Phil Spencer i ett uttalande. ”I know we disappointed many people and I’m personally committed to holding ourselves to higher standards.”

Ursäkten kom efter att flera besökare på GDC16 reagerat kraftfullt på att kvinnliga dansare placerats på centrala podium i utmanande klädsel. Ett tilltag som även Microsofts marknadschef Aaron Greenberg tar avstånd från.

Långt ifrån Microsofts kärnvärden

Något ironiskt är att Microsoft tidigare samma dag höll en brunch kallad Women in Games där fokus låg på kvinnliga utvecklare inom indiescenen för Xbox.

Att kvinnor ofta framställs på ett mer sexuellt sätt än behövligt är en utmaning som spelindustrin har tampats med i många år nu. Så även bilindustrin där presentationskvinnor på bilar blir allt färre.

Microsofts snedtramp är garanterat inte något som sanktionerats uppifrån utan lär vara ett beslut som någon längre ner i beslutskedjan har tagit. Om den eller de personerna får vara kvar på Microsoft återstår att se, men just nu lär de hänga löst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…