microsoft-research-image-composite-editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna

Skapa riktigt snygga panoramabilder med gratisprogrammet Image Composite Editor.

Programmet är utvecklat av Microsoft Research och har något riktigt häftiga funktioner som garanterat tar dina panoramaprojekt till helt nya nivåer.

Syr ihop flera bilder till en stor

Image Composite Editor, förkortat ICE i resten av artikeln, använder sig av flera bilder som kombineras för att skapa en så kallad panoramabild. Vad som sker är att bilderna man tar analyseras, sys ihop och blir en enda, stor bild som har ett större omfång än varje enskild bild visar.

Förutom stillbilder så kan ICE även hantera video på ett riktigt smidigt sätt. Filma något medan du rör kameran i sidled, importera resultatet till programmet och välj delarna som du vill använda dig av i den färdiga bilden. Se videon här under så förstår du hur det fungerar i praktiken.

Zoom- och 3D-effekter

Eftersom ICE använder sig av din processors alla kärnor blir prestandan aldrig lidande och resultatet skapas riktigt snabbt. Det finns ingen storleksgräns och riktiga entusiaster kan göra gigapixelbilder om så önskas – bilder som via webbsajten Photosynth kan granskas med zoom- och 3D-effekter för en coolare upplevelse.

Bildformaten som kan användas är bland annat JPEG, JPEG XR, TIFF, BMP, PNG och även råformat med hjälp av WIC-kodekar. Färgdjupet kan vara såväl 8- som 16-bitars och när bilderna kapats för att passa varandra kan ICE automatisk fylla i svarta områden med sina intelligenta algoritmer.

Nämnvärt är att ICE givetvis bara kan processera bilder från samma scen. Annars går det av förklarliga skäl inte att sy ihop dem till en enda stor panoramabild.

Här laddar du ned programmet

Vill du testa Image Composite Editor så finner du installationsfilerna på den officiella webbsajten. Det är helt gratis att ladda ned, installera och börja skapa bilder – varför inte testa och dela med dig av dina snygga bilder direkt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Microsoft Outlook-appen för Android & iOS får ett nyhetsflöde

Microsoft arbetar med en ny uppdatering till Outlook-appen för Android och iOS.…