OneDrive Logo

Spara direkt från Outlook.com till OneDrive

Microsoft rullar just nu ut en uppdatering till Outlook.com som gör att man kan spara bifogade filer i e-post direkt till OneDrive.

Tre alternativ visas när man klickar på en fil – visa, spara till OneDrive eller ladda ned – och det är helt klart uppskattat om Microsoft gör en global utrullning av denna funktion.

Google Gmail och Drive har länge fungerat på det här sättet med en tät integration, det är något jag personligen har använt riktigt länge nu och dagligen drar jag nytta.

Avvaktande utrullning

I skrivande stund finns ingen indikation på att utrullningen är global utan Microsoft verkar vilja testa den nya funktionen mer utförligt innan alla får den.

Den som inte har börjat använda molntjänster som OneDrive, Drive, Box eller Dropbox lär snabbt märka vilka fördelar det är att ha tillgång till filer i Utforskaren, webbläsaren, på telefonen och surfplattan.

Genom att spara exempelvis Office-dokument bifogade i e-postmeddelanden direkt till OneDrive så finns de sedan tillgängliga överallt, utan att man behöver öppna e-posten och spara igen. Verkligen praktiskt – prova själv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

OneDrive får ökad maxstorlek för enskilda filer

OneDrive har en storleksbegränsning som säger att filer inte kan vara större…

OneDrive for Business – nu med 1 TB utrymme per användare

OneDrive for Business har i ett slag blivit 40 gånger mer intressant…

WhatsApp slutar fungera med Windows Phone 8.0

Använder du WhatsApp på en mobiltelefon med Windows Phone 8.0? Då är…