xbox-one-digital-tv-tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Xbox One Digital TV Tuner kommer till fler länder. Med den senaste breddningen av marknader blir även Sverige aktuell för extratillbehöret och det betyder att vi snart kan titta på digital-tv direkt via Xbox One.

Tyvärr är det endast fria kanaler (alltså de som inte är krypterade) via DVB-T, DVB-T2 and DVB-C som gäller. Har man exempelvis CanalDigital är det inte möjligt att titta på deras utbud. Vad man däremot får är tillgängliga tv-kanaler direkt in i konsolen vilket betyder att man kan hoppa mellan film, serier, spel och tv-kanalerna direkt med samma kontroll.

Ännu smidigare är det med så kallat Snap-läge där man kan visa tv på ena sidan av skärmen och exempelvis spela eller använda Skype på den andra. Man kan även pausa tv-tittandet när man vill, använda OneGuide för att se en tv-tablå och spara favoritkanalerna i samma guide för snabb åtkomst.

Röststyrning med Kinect

Vill man inte använda kontrollen till Xbox One kan man även kolla på tv genom att använda rösten. Denna funktion kräver dock en ansluten Kinect, så saknas en sådan går det inte att använda röstkommandon.

De länder som nu får Xbox One Digital TV Tuner är Sverige (woho!), Danmark, Norge, Belgien, Österrike, Finland, Irland, Holland, Polen, Portugal och Schweiz. Sen tidigare finns produkten även i Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och England.

Cirkapriset stannar på 24,99 euro, vilket i runda slängar blir 300 kronor med moms i Sverige.

Läs mer på den officiella tillbehörssidan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

5 miljoner sålda exemplar av Xbox One

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4…

Game Drive Hub ger din Xbox-konsol hela 8TB lagring

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…

Microsoft vet när du öppnat din Xbox One S — klistermärke på chassit

Om du öppnar din Xbox One S ryker garantin hos Microsoft all…