Microsoft Windows 11 Logo Illustration

Om det är något som många bävar inför så är det flytten från en gammal dator till en helt ny dator. Speciellt om det finns många program installerade med data som absolut inte får gå förlorad i flytten. Dokument, inställningar och annat som normalt är knepigt att flytta med.

Microsoft vet att det är kämpigt för många och därför introducerar företaget en ny migreringslösning för Windows 11 som gör flytten mycket enklare. Åtminstone om alla dina appar kommer från den officiella programbutiken i Windows – Microsoft Store.

Med en kommande uppdatering så får Microsoft Store en speciell återställningsknapp som gör att alla dina program snabbinstalleras på nytt när du ställer in nya datorn.

Giorgio Sardo är ansvarig för Store på Microsoft och han säger i ett uttalande att återställningsknappen “gör det enklare för kunder att migrera till sin nya PC snabbare och sömlöst”. Inom kort ska funktionen först testas mot Windows Insiders-användare och därefter rullar nyheten ut till alla användare världen över.

Microsoft Store Windows 11 Illustration
Microsofts illustration av Store-butiken i Windows 11. Foto: Microsoft

Det finns i skrivande stund inget fast datum för när funktionen blir redo för den bredare skaran användare.

När den finns i just din dator så ser du den i Biblioteket där du kan välja att 1) installera alla program från din gamla dator, alternativt 2) välja manuellt vilka appar som ska återställas.

Det finns dock ett stort problem som ställer till det för merparten av Windows-användarna, och det är att många installerar sina program och spel från andra källor än Microsoft Store. Det betyder att alla dina spel från exempelvis GOG, Steam eller Epic Games Store inte kan återställas snabbt. Eller sviten med bild- och videoredigeringsprogram från Adobe (merparten i alla fall).

Microsoft måste arbeta hårt för att få in fler utvecklare i Store-butiken så att deras program och spel är lätt åtkomliga där. Tills dess ser vi fram emot att få prova den nya funktionen och hoppas att migreringen går mycket bättre än tidigare.

Via The Verge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Outlook.com Premium — här är alla nyheter som kommer

Outlook.com Premium kan bli en dundersuccé om Microsoft spelar alla sina kort…