Microsoft Windows Spotlight

Snart kan du göra bakgrunden i Windows 11 mer personlig än någonsin. En kommande uppdatering till operativsystemet har nämligen stöd för Windows Spotlights – en funktion som automatiskt byter bakgrundsbild med hjälp av sökmotorn Bing.

Redan idag fungerar Spotlight-funktionen på låsskärmen till Windows 11, men med den nya uppdateringen så kommer den alltså även till bakgrunden i operativsystemet. Bilderna är högupplösta och väljs omsorgsfullt av Microsoft (inga snuskbilder här inte).

Windows spotlight on the desktop brings the world to your desktop with new background pictures. With this feature, new pictures will automatically appear as your desktop background.

Microsoft

När du har stödet på plats så aktiveras funktionen via Inställningar > Anpassning > Bakgrund > Anpassa bakgrund. Innan uppdateringen är på plats så har du alternativen Bild, Enfärgad och Bildspel. Efteråt så finns även Windows spotlight att välja.

När du har valt Windows spotlight så lägger Windows automatiskt till en snabbgenväg på skrivbordet (övre, högra hörnet). Via den kan du läsa mer om funktionen, om bilden som visas just för stunden samt göra inställningar kring bakgrundsbytet.

Uppdateringen du måste ha till Windows 11 är en valbart sådan med namnet KB5014019. Den kommer inte att installeras automatiskt, utan du får manuellt välja att installera den. Gå till Windows Update så kommer du att hitta den där.

Via Windows Latest och Thurrott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Snyggare panoramabilder med Image Composite Editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna Skapa riktigt snygga panoramabilder med…