microsoft xbox one

microsoft-xbox-one

Äntligen släpps nya konsolen i Sonys hemland

Xbox One har haft en seg start på den globala marknaden – mycket på grund av att Microsofts val att introducera sin nya konsol i utvalda länder och inte släppa den alls på andra. Givetvis arbetar Redmond-företaget med att få ut sin konsol till alla länder där det finns ett tillräckligt intresse, men problem på olika nivåer har gjort att de tvingats till begränsningar.

Ett land som väntat länge på Xbox One är Japan – hemvist för huvudkonkurrenten Sony med Playstation 4. Visserligen har japanerna kunnat importera enheter från andra marknader, vilket också sker i skrivande stund, men nu kommer ett officiellt lanseringsdatum för alla de som väntat på den riktiga lanseringen.

Den 4 september släpps Xbox One i Japan via officiella kanaler och även om det inte finns någon prislapp i skrivande stund så lär vi får reda på mer under kommande E3-mässan.

I september är det tio månader sen Xbox One gjorde sin debut på den amerikanska marknaden och sju månader efter att Playstation 4 släpptes i landet. Det är alltså ett långt försprång som Sony har och frågan är om Microsoft kan hämta in den förlorade tiden – vad tror ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

5 miljoner sålda exemplar av Xbox One

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4…

Game Drive Hub ger din Xbox-konsol hela 8TB lagring

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB…

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner Xbox One…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…