microsoft xbox one

microsoft-xbox-one

Xbox One till Kina senare än väntat

När Kina öppnade sina gränser för konsolerna Xbox och Playstation så var det nog många som höjde ett förvånat ögonbryn. Landets regering har alltid varit mycket restriktiva men nu såg det ut som att den västerländska spelkulturen äntligen skulle få skapa sig ett fotfäste i den kinesiska återhållsamheten.

Microsoft har stått i absolut framkant för att kunna lansera Xbox One i Kina och hade den ursprungliga tidsplanen hållits så skulle konsolen släppas redan under nästa vecka – något som dessvärre inte kommer att se enligt de senaste uppgifterna.

Förhandsbokare får vänta

Istället har Redmond-företaget tagit en något mer avvaktande hållning med lansering av Xbox One innan årsskiftet 2014/2015.

Nyheten kommer garanterat som en besvikelse för många av de förhandsbokare som lagt ut pengar för att få sin konsol nästa vecka men som nu får vänta ytterligare några månader. Från Microsofts håll har man bara beklagat beskedet och säger att man arbetar vidare med bland annat BesTV för att koordinera ett släpp i landet.

Konkurrenten Sony har ända sen Playstation 4 släpptes hållit konsolvärlden i ett starkt grepp med betydligt bättre siffror än vad Microsoft kunnat förmå med Xbox One. Om Redmond-företaget kan få in en fot på kinesiska marknaden och bita sig fast kan siffrorna jämnas ut ytterligare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

5 miljoner sålda exemplar av Xbox One

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4…

Game Drive Hub ger din Xbox-konsol hela 8TB lagring

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner Xbox One…