Tim Cook kritiserar Microsoft för sen Office-lansering till IOS

Office 365

microsoft-office-365-logo

Tim Cook missnöjd med sen lansering av Office 365

Microsoft borde ha varit snabbare med att släppa Ipad till IOS. Det säger Apples VD Tim Cook som nu tvingas gå ut och försvara de oväntat låga försäljningssiffrorna för Ipad – en siffra som stannar på 16.35 miljoner för första kvartalet 2014.

Det är en märkbar minskning jämfört med samma period förra året då man istället sålde 19.5 miljoner enheter – och givetvis en nagel i ögat på alla investerare som istället vill se bättre försäljning och större inkomster.

Nu ska vi inte gå in närmare gällande Apples försäljning i just denna artikel utan istället fokusera på hur Cook kritiserade Microsoft för att inte släppa Office snabbare. I samma andetag nämnde han dock även tacksamheten för att Office-paketet nu faktiskt är släppt och finns till Ipad – något många företag och konsumenter garanterat har väntat länge på.

“Office is a key franchise for enterprise customers and having it on iPad is good. We wholeheartedly welcome Microsoft to the App Store, and customers are responding very positively.” – Tim Cook

Office är fortfarande branschledande inom sin kategori, trots hårt motstånd från billigare alternativ som Google Apps, och lär hålla sin position som en viktig marknadsspelare under många år framöver. För min del är det helt obegripligt att Microsoft väntat så länge med en lansering och även jag är mycket tacksam att Word, Excel, PowerPoint och OneNote nu finns att tillgå via App Store.

Allt som saknas nu är en välutvecklad variant av Outlook – komplett med sin utmärkta e-posthantering och kalender.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.