Microsoft Windows 11 Logo Illustration

Windows 11 Moment 4 Update är äntligen släppt. Och du som redan har Windows 11 på din dator kan ladda ner och installera den nya versionen direkt – helt kostnadsfritt.

Uppdateringen presenterades under ett stort evenemang tidigare i september när Microsoft bland annat presenterade flera nya datorer i Surface-serien. Då avslöjades även att Windows skulle få stora AI-förbättringar och många andra nyheter.

Så installerar du Windows 11 Moment 4 Update

  1. Öppna Windows Update på din Windows 11-kapabla dator
  2. Följ instruktionerna för att ladda ner och installera uppdateringen

Copilot – den största nyheten någonsin för Windows 11

Funktionen “Copilot” är troligtvis den största och hetaste nyheten någonsin för Windows 11.

Copilot är en ny, digital assistent som använder artificiell intelligens för att berika ditt arbete med datorn (sorry Cortana, du får inte vara med och leka längre).

Windows 11 Copilot

Med Copilot tar Microsoft AI-funktionalitet till sina appar på en mycket bred skala. Bland annat till webbläsaren Edge, sökmotorn Bing och nästan alla appar i Microsoft 365-paketet.

Ett enkelt exempel på vad du kan använda assistenten till är att öppna webbläsaren Edge och använda Copilot för att jämföra produkter och priser, samt hitta giltiga kuponger som ger dig ytterligare rabatter.

Ett annat exempel är att AI:n kommer till enklare appar som Paint och Skärmklippverktyget.

Windows Backup

Med en ny och förbättrad säkerhetskopiering mellan datorer så är det enklare än någonsin att byta från en dator till en annan.

Det nya överföringsverktyget säkerhetskopierar alla dina viktiga filer, inställningar och inloggningsuppgifter till molnet, och sedan till din nya dator.

Microsoft Windows 11 Backup

Den stora hållhaken här är att om du behöver mer än 5 GB lagringsutrymme i molnet för alla dina filer så vill Microsoft att du uppgraderar till mer plats med en Microsoft 365-prenumeration.

Så det är inte säkert att Windows Backup är ett praktiskt och kostnadsfritt alternativ i slutändan. Det beror helt på hur många filer du har på datorn.

Förbättrad tillgänglighet

Microsoft har även byggt in smarta funktioner som gör det lättare för funktionshindrade att använda många av nyheterna, och Windows 11 generellt.

Bland annat med naturligt språkbruk som stöd till uppläsaren i Windows. Det fungerar bland annat på engelska, tyska, franska och spanska, men däremot inte svenska.

Microsoft har även lagt in bättre stöd för röststyrning så att man kan kontrollera fler aspekter i Windows än någonsin tidigare. Nu fungerar det exempelvis även vid inloggningsrutan till operativsystemet.

Windows 11 Passkeys

Mer om säkerhet

Windows 11 har fått stöd för “passkeys” och du behöver inte längre lösenord för att logga in på många ställen. Allt du behöver göra är att aktivera stödet och sen kan dina passkeys aktiveras med exempelvis Windows Hello eller en fingeravtrycksläsare.

Med Windows 11 Moment 4 Update så introduceras även funktioner som Wake on Approach, Lock on Leave och Adaptive Dimming.

Utforskaren får smarta förslag

Med Copilot i ryggen kan Utforskaren visa smarta förslag på viktiga filer, något som initialt aktiveras för företagsanvändare som vill komma åt filer på kontoret från en personlig dator.

Filerna som visas baseras på användarens normala användning och säkerheten kring åtkomsten kan hanteras från IT-administratören på det aktuella bolaget.

Läs mer om alla nyheter hos Neowin här.

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Snyggare panoramabilder med Image Composite Editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna Skapa riktigt snygga panoramabilder med…