Office Logo

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365

Microsoft har äntligen öppnat upp för möjligheten att med Office 365 skicka större e-postmeddelanden än 25 MB. Redmond-företaget har sen tidigare sagt att de som vill skicka större filer än så istället borde dela dem via OneDrive och länka, men nu böjer sig alltså företaget för användarnas önskemål och skruvar upp filstorleken till 150 MB istället.

Administratörer kan justera den tillåtna storleken i sina inställningar, från 1 MB till 150 MB, och då för enskilda användare eller hela grupper. Tanken med att kunna välja under 25 MB är för att en del e-postleverantörer fortfarande är begränsande till 10 MB per e-postmeddelande. Vill man behålla kompatibiliteten med dessa är det en god idé att sätta en begränsning vid den storleken.

Smarta molnlösningar är framtiden

Med dagens smarta molnlösningar finns egentligen inget behov av att e-posta filer längre. Idag kan man ladda upp (eller skapa direkt i) en fil till molnet och dela den till utvalda mottagare. Dessa kan ofta begränsas till att endast visa, visa och kommentera eller få redigera den delade filen. Skickar man filer via e-post är risken att de hamnar i spamfilter och så ger man bort sin fil utan återvändo.

Office 365 har med OneDrive utmärkta egenskaper för att dela filer och jag rekommenderar att man använder sig av dessa istället för att skicka rena filer. Det finns helt enkelt ingen anledning idag.

fildelning-office-365

 

Läs mer på den officiella webbsajten för Office

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…

Office 365 växer kraftigt hos företagen – så bra går det för molntjänsten

Office 365 har idag 120 miljoner företagsanvändare. Den nyheten gick Microsoft ut…