Nya prenumerationer för Office 365 för företag

Office 365

microsoft-office-365-logo

Microsoft gör om prenumerationerna för Office 365 för företag.

Tre nya varianter är på gång med lansering den 1 oktober i år och målet är att attrahera mindre företag.

  • Den första varianten är Office 365 Business med fullständiga versioner av Office-programmen och 1 TB utrymme på OneDrive. Det här alternativet saknar stöd för Exchange, Lync och SharePoint.
  • Mellanvarianten heter Office 365 Business Essential och har onlineapplikationerna av Office. Däremot finns stöd för Exchange, Lync och SharePoint som saknas i vanliga Business-prenumerationen.
  • Slutligen har vi Office 365 Business Premium som erbjuder rubbet av vad Microsoft har att erbjuda i listan. Från Office-programmen lokalt installerade till Exchange, Yammer och mycket mer.

Prislapparna för de tre är 8.25 dollar, 5 dollar respektive 12.50 dollar – i den ordningen.

Andra nyheter som berör företagsanvändare är att från och med den 1 oktober så ökar Microsoft antalet användare för Office 365 Small Business och Small Business Premium, upp från 25 till 300 stycken.

Har man däremot Office 365 Midsize Business, som redan har en gräns på 300 användare, så är en prissänkning att vänta. Från 15 dollar per användare till 12.50 dollar.

Slutligen blir det dessutom enklare att flytta antingen hela företag eller enskilda användare mellan olika prenumerationer. De allra flesta kommer att kunna göra detta redan i oktober, men enligt Microsoft finns ett litet antal kunder som tvingas vänta ända till 1 oktober 2015 innan en flytt är möjlig.

Mer information om de tre nya prenumerationerna är att vänta under Worldwide Partner Conference som går av stapeln den 14 juli i år.

microsoft-nya-office365-for-foretag-1oktober2014

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.