OneDrive får ökad maxstorlek för enskilda filer

OneDrive Logo

microsoft-onedrive-logo

OneDrive har en storleksbegränsning som säger att filer inte kan vara större än 2 GB, men Microsoft är på gång att öka denna för ett antal användare.

De första att notera förändringen var ett antal Reddit-användare som skriv på den populära webbsajten att de nu kunde ladda upp filer större än 2 GB och strax efteråt bekräftade även Microsoft att man lättar på begränsningen.

Ännu vet vi inte vad den nya maxstorleken blir, men tacksamt är ändå att Redmond-företaget erkänt ett av problem många har med molntjänsten. Alternativt så kanske Microsoft känner att man måste göra en förändring för att göra sig mer attraktiv och locka fler användare från exempelvis Dropbox och Google Drive.

Senaste ändringen för den maximala filstorleken var i april 2012 när OneDrive fortfarande hette SkyDrive (ett namn Microsoft förlorade i en tvist med engelska tv-bolaget BSkyB). Då ökade man till 2 GB och nu är det förhoppningsvis en begränsning på 10 GB som gäller – man kan ju hoppas, eller hur?

Nyhetskälla är The Next Web

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.