Parallells Desktop 10 stöder Windows 10

Paralells Desktop 10
Bildkälla: 9to5mac

 

Parallels har gått ut med att företagets virtualiseringsmjukvara Parallels Desktop 10 idag stöder nya Windows 10.

Fortfarande rör det sig om experimentell funktionalitet då Windows 10 givetvis inte är färdig än. Det hindrar dock ingen från att prova på att installera nya operativsystemet med den senaste versionen av Parallels Desktop 10 om man så önskar.

Man kan även lägga in och köra de senaste versionerna av Word, Excel och PowerPoint som är pekskärmsanpassade och speciellt framtagna för Windows 10. Allt utan att man påverkar den interna miljön på egna Mac-datorn som man använder.

Arbeta riskfritt

Det är en stor fördel att kunna köra en virtuell maskin på sin dator om man vill ha en helt riskfri miljö att arbeta i – utöver den egna vanliga på datorn. Man installerar Parallels Desktop 10, installerar Windows i den stängda miljön och kör igång. När man är klar stänger man ner programmet, inte datorn.

Givetvis kan man köra många fler operativsystem om så önskas – samtidigt om datorn bara klarar det – med stöd för bland annat Yosemite, OS X Mavericks, OS X Mountain Lion, Windows 8, Windows 7, Chrome OS, Android och flera Linux-distributioner.

För mer information om Parallels Desktop 10 kan ni besöka den officiella webbsajten.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.