Så räddar du din Lumia 520/525/526 med WPRT

microsoft-lumia-525

Windows 10 Technical Preview kan bricka din telefon

En allvarlig bugg med senaste versionen av Windows 10 Technical Preview gör att modellerna Lumia 520, 525 och 526 riskerar att sluta fungera efter uppdateringen. Problemet är tillräckligt för att Microsoft snabbt skulle ta bort byggversion (build) 10051 från sin officiella webbsajt – men tyvärr inte snabbt nog för många användare.

Tacksamt nog finns redan idag ett verktyg för att rädda de telefoner som blivit ”brickade”, som det kallas. Vad det betyder är att de kraschat bortom alla möjligheter att på vanligt vis få igång dem. Skärmen är svart och de svarar inte på knapptryckningar. En obehaglig situation för alla inblandade men inte utan lösning.

Nya WPRT är lösningen

Windows Phone Recovery Tool (WPRT) har släppts i en ny version som löser just det här problemet med byggversion 10051. Lustigt nog var det just WPRT som var problemet då stora mängder data skrevs så fort till enheterna att de inte kunde hantera strömmen. Resultatet blev korrumperad data som inte blev läsbara. Med nya versionen av WPRT har Microsoft löst problemet men i skrivande stund pågår utredningen kring det hela fortfarande.

För att rädda din telefon kan du idag använda WPRT 1.2.4 eller senare för att göra en återställning av din Lumia 520, 525 eller 526.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.