Microsoft Edge Logo

Microsoft har släppt en ny uppdatering till webbläsaren Edge. Versionen är 102 och det är bara en mindre uppdatering med ett fåtal nyheter och fixar.

Versionen släpptes under tisdagen och rullar ut till alla användare på Windows, macOS och Linux. Uppdateringen släpptes bara kort efter att Google lanserade version 102 av webbläsaren Chrome.

Lästips: Microsoft: Nu är Windows 11 redo att rullas ut till alla

De enda nyheterna som är värda att lyfta fram är förbättringar till den inbyggda PDF-läsaren samt policy-uppdateringar. PDF-förbättringarna är bland annat stöd för visning av formulär baserade på JavaScript och XML Forms Architecture (XFA).

Småsaker till förbättringar alltså, men samtidigt bör sägas att alla förbättringar till PDF-läsaren är uppskattade eftersom Edge är den förinställda PDF-läsaren i Windows 10 och Windows 11.

Uppdateringen kommer bara två veckor innan Microsofts planerad nedstängning av Internet Explorer. Så alla förbättringar och optimeringar är välkomna till Edge eftersom det är den officiella ersättaren.

Lästips: Microsoft Outlook-appen för Android & iOS får ett nyhetsflöde

Dessutom fortsätter Edge att växa i popularitet. Så pass att webbläsaren tidigare i maj blev mer använd på datorer än Safari, åtminstone enligt webbsajten Statcounter. Ny statistik visar dock att Safari fortfarande är tvåa totalt sett om man även räknar in mobila enheter.

You May Also Like

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Lås upp OneDrive på Android med fingeravtrycksläsare

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Android med stöd för fingeravtrycksläsare. Det betyder…

Microsoft fixar problem med Surface Pen – ladda ner nya drivrutinerna idag

Har du problem med din Surface Pen och att styluspennan helt plötsligt…

Snyggare panoramabilder med Image Composite Editor

Image Composite Editor – skapa de ultimata panoramabilderna Skapa riktigt snygga panoramabilder med…