Microsoft Office nu på Android

Office 365

Word, Excel & PowerPoint – nu till Android

Även om Microsoft redan har en version av Office-paketet på Android så betyder inte det att Redmond-företaget är färdig med utvecklingen av denna.

Förra året kom information om att Microsoft tänkte släppa separata appar för Word, Excel och PowerPoint istället för att ha dem tillsammans i den befintliga Office-appen. Då behövde man en inbjudan för att testa dessa appar, men nu är de fria för alla att prova.

Fortfarande krävs en prenumeration på Office 365 för att kunna redigera dokument, men man kan åtminstone installera, starta upp och prova dem utan.

Bara surfplattor för de nya apparna

Det finns dessvärre en liten hake kring det hela och det är att bara surfplattor är aktuella. Har du en smartphone med Android och vill prova så är det stopp direkt i skrivande stund. Då är det bara Office Mobile som gäller.

För den som just nu sitter med en Android-platta – här är länkarna till alla appar på Google Play Store. Notera att OneNote har funnits bra mycket längre än de andra och fungerar med smartphones också. De andra väntas bli uppdaterade under 2015 med stöd för mobiltelefoner också.

Word  |  Excel  |  PowerPoint  |  OneNote

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.