Clippy gör comeback på Windows Phone?

microsoft-office-logo

Är Clippys återkomst nära?

Är Office-assistenten Clippy på gång att göra en återkomst efter att ha försvunnit från de senare versionerna av Microsofts populära kontorsprogram?

En applikation vid namn Work Assistant för Windows Phone har noterats på den officiella appbutik. Det finns inte mycket att läsa om den och man kan inte gör en installation, men vad vi vet så har appen stöd för Cortana med röstkommandon både i och utanför appen.

Assistent i gamla Office-paketen

För de som inte vet vad Clippy är så kan nämnas att Office 97 till 2004 hade en assistent som hjälpte användarna med problem. Denna dök upp som ett gem vid namn Clippy i de tidigare versionerna men döptes snabbt om till Clippit av Microsoft.

Namnet Clippy fastnade däremot hos användarna som har fortsatt att använda det trots namnbytet. Vad som däremot inte fastnade var synen på hur funktionell det hela var och Microsoft fick en hel del kritik som man tog till sig. Clippy stängdes av som standard från och med Office XP men kunde fortfarande nås via menyerna.

Fanns många varianter

Vad många inte vet är att Clippy inte är den enda assistenten för Microsoft Office. Det fanns mängder alternativ till gemet, men dessa krävde en CD för installation och därför missade många möjligheten att byta ut standardfiguren mot en kanske roligare.

Om Work Assistant är den nya, moderna varianten av Clippy vet vi inte, men uppgifterna pekar idag på att så kan vara fallet. Vad tror ni?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.