Office Logo

Microsoft Office finns nu äntligen på Windows Store. Den populära programsviten gjordes tillgänglig via butiken precis i rättan tid inför butikslanseringen av bärbara datorn Surface Laptop med Windows 10 S.

Windows 10 S är ett operativsystem som marknadsförs vid sidan av vanliga Windows 10 som ett säkrare och mer slimmat alternativ. Uppvisningsdatorn som ska göra dig intresserad är (något dyra) Surface Laptop som presenterades tidigare i maj.

En anledning till att Windows 10 S anses säkrare än vanliga Windows 10 är att applikationer endast kan installeras från Windows Store. Ett sätt för Microsoft att låsa in operativsystemet och hindra otillåtna applikationer från att ta med sig malware från internet till datorn.

Problemet med tillvägagångssättet med Windows Store är att butiken har få populära applikationer. Och fram till helt nyligen fanns inte ens Office-paketet att ladda ner. Men det har Microsoft äntligen ändrat på och nu finns Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access och Publisher att hämta.

Det handlar inte om de fullskaliga versionerna för Windows 10 och macOS, utan begränsade varianter med nästan alla funktioner. Exempelvis saknas stöd för COM-tillägg, det finns bara 32-bitarsversioner av Office-programmen och OneNote är UWP-versionen. För OneNote betyder det ytterligare begränsad funktionalitet då standardprogrammet är betydligt mer funktionsrikt. Osis där för alla användare.

Har du redan en prenumeration på Office 365 Personal, Office 365 Home, Office 365 for Educational Plus eller Office 365 Education E5 kan du omedelbart ladda ner installationsfilerna från Windows Store. Bara logga in, ladda ner och installera.

Läs mer och hämta Office här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Office 365 stöder nu större filer via e-post – upp till 150 MB

Nu kan du skicka större filer med e-post via Office 365 Microsoft…

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

Microsoft Intune – nu ännu bättre med Android

Intune har optimerats för Android Microsoft Intune är en tjänst där företag…