4 tunga nyheter till Cortana

Microsoft Cortana

Nya uppdateringar förbättrar Cortana

Cortana för Windows Phone fortsätter att uppdateras kontinuerligt och det verkar som att Microsoft på allvar fått upp farten här. De senaste förbättringarna är fyra till antalet och det märks att Redmond-företaget vill ha en så bra tjänst som möjligt när Windows 10 släpps – med Cortana integrerad i nya plattformen.

Vad är det då för nyheter som Microsoft bjuder på denna gång? Jo – Daily Glance, Concert Watch, Chat Cards (Flights) och Chat Cards (Apps). Här kommer en kort beskrivning av vad de är för något.

4 nyheter för Cortana

Daily Glance ger nu möjligheten att kolla upp pendlingstider, planeringar och liknande även för kvällstid. Oftast får man bara den här typen av information för morgonen, men Cortana ser nu till att alltid ha rätt information redo – oavsett tid på dygnet.

Concert Watch noterar vilka band och typen av musik du söker efter på Bing. När Cortana lärt sig vad du uppskattar kan man få tips på relevanta konserter i närheten av där man är. Detta gäller för en omkrets på 100 miles, eller 160 kilometer.

Chat Cards (Flights) gör att man kan få flyginformation om avgångar innan de lämnat marken. Sök på en och samma flyg under en sjudagarsperiod och Cortana markerar den som potentiellt viktig. Information samla om detta flyg och man kan få del av den direkt via Cortana tills den lyfter.

Chat Cards (Apps) ger förslag på applikationer som är relevanta för området där man befinner sig. Mycket mer än så behöver inte sägas om denna funktion egentligen. Cortana läser av din telefons appinnehåll och lär sig vad du gillar, ger förslag på områdesspecifika appar och sen kan man välja i en lista.

Dessvärre ser det ut som att Cortana fortsätter att gäcka den svenska marknaden och vi ska nog inte räkna med stöd inom den närmaste framtiden. Vad tycker ni – borde Microsoft utöka stödet för Sverige?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.