Microsoft bekräftar: Cortana utvecklas fortfarande för Xbox One

Microsoft Cortana

Vi vet sen tidigare att digitala assistenten Cortana kommer att släppas till Xbox One. Redan i november förra året blev det känt att Siri-konkurrenten var under utveckling för konsolen men utan vidare information om en eventuell lansering.

Tyvärr verkar det som att Microsoft fortsätter att hålla en strikt vi-vägrar-berätta mentalitet kring ämnet men Xbox-profilen Mike Ybarra har åtminstone bekräftat att allt går bra.

I ett svar på Twitter där användaren LODsqua frågade om Cortana var på gång till Xbox One svarade Mike Ybarra att utvecklingen är positiv. Vad det innebär i praktiken återstår givetvis att se men Cortana väntas komma under 2016.

Twitter-svar om Cortana till Xbox One

När digitala assistenten väl är implementerad i konsolen med en kommande uppdatering blir det möjligt att styra Xbox One lång mer avancerat med rösten än tidigare möjligt.

Just nu får vi helt enkelt hålla tummarna för att Cortana dyker upp tidigare snarare än senare — men räkna inte med att uppdateringen släpps innan sommaren.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.