De här telefonerna får Windows 10 Mobile – hela listan

Windows 10 Logo

Microsoft släpper Windows 10 Mobile för utvalda telefoner med Windows Phone 8.1. Det har gått åtskilliga månader sen operativsystemet först presenterades och nu när lanseringen äntligen är här så är flera telefoner exkluderade av Microsoft.

Ilskan hos många användare av de uteslutna telefonerna lär vara stor nu när Windows 10 Mobile är släppt — men glädjen desto större hos de som har kompatibla telefoner. Äntligen är Windows 10 Mobile på gång och med det kanske Microsoft kan ta välbehövliga marknadsandelar.

Mobiltelefonerna som kan uppdateras med Windows 10 Mobile är Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 830, Lumia 735, Lumia 730, Lumia 640XL, Lumia 640, Lumia 638 (1 GB), Lumia 636 (1 GB), Lumia 635 (1 GB), Lumia 535, Lumia 532, Lumia 435, Lumia 430, Blu Win HD W510U, Blu Win HD LTE X150Q och MCJ Madosma Q501.

Mest nämnda bland de frånvarande modellerna är Nokia Lumia 1020 och HTC One M8. Båda är sina tiders flaggskepp och högaktade telefoner — men nu exkluderade från den exklusiva skaran telefoner som får Windows 10 Mobile.

Därför får din telefon inte Windows 10 Mobile

Anledningen till att de inte är med ska vara att en uppdatering till senaste operativsystemet riskerar att påverka användarupplevelsen negativt. Något Microsoft gärna undviker genom att stanna med Windows Phone 8.1 i skrivande stund.

As Windows 10 delivers significant new innovations, many older devices are not able to successfully upgrade without an impact on the customer experience. Our goal is to only offer the Windows 10 upgrade to devices that we are confident can continue to deliver a good customer experience.

Vill man uppdatera sin kompatibla telefon med Windows Phone 8.1 till Windows 10 Mobile använder man den dedikerade applikationen Upgrade Advisor. Ladda ned den från Windows Store.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.