Redout: Lightspeed Edition uppdateras med 4K/60fps på Xbox One X

Redout: Lightspeed Edition är ett racingspel för Xbox-konsolerna som med senaste uppdateringen får fullt stöd för Xbox One X.

Det betyder att spelet kan köras i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund, ett stort steg upp i kvalitet jämfört med tidigare och på de långsammare konsolerna.

Tidigare hade Redout: Lightspeed Edition bara stöd för att köras i 30 bilder per sekund vilket är märkbart ryckigare än efter uppdateringen. Det blir mer flyt och med dem högre upplösningen ökar skärpan märkbart.

Eftersom spelet även finns till Playstation 4 Pro är sannolikheten att en liknande uppdateringen släpps där för den bättre hårdvaran i Pro-konsolen. Någon sådan har dock inte släppts än, men vi hoppas så klart på ett släpp inom kort.

The game is now rendered in 4K and 60fps which is a ~4X increase over the standard Xbox One version. This resolution will provide superior image quality on 4K TVs and a crisper, super-sampled image on 1080p TVs.

Det är trevligt att se hur allt fler utvecklare anpassar sina spel efter de kraftfullare spelkonsolerna på marknaden. Fortfarande är alltför få spel uppdaterade och även om de kör som vanligt på en Xbox One X så är det synd att de saknar alla de möjliga förbättringarna.

Redout: Lightspeed Edition har både ett enkelspelar- och flerspelarläge som sträcker sig över 11 olika tävlingstyper och 35 banor. Tävla mot dig själv, datorn eller dina bästa vänner i ett fartfyllt racingäventyr — och ta dig mot toppen på vinnarlistorna.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.