Microsoft Logo

Microsoft har bekräftat köpet av den otroligt populära kalenderappen Sunrise Calendar.

Efter att ha köpt upp e-postappen Acompli och sedan döpt om denna till Outlook så fortsätter Redmond-företaget med att köpa upp utvecklarna bakom Sunrise Calendar.

I skrivande stund har Microsoft inte döpt om kalenderappen men många tror nu att ett namnbyte är på gång. Microsoft arbetar hårt för att göra sig ett större namn på den mobila marknaden och inför Windows 10 ser man till att verkligen etablera sig på Android och IOS.

Office-paketet finns till Android & IOS

Visserligen har flera egenutvecklade appar släppts till båda plattformarna – kanske med Word, Excel och PowerPoint som de mest nämnvärda – men Microsoft har hittills saknat såväl e-postapp som kalender för sina egna tjänster.

Med nya Outlook får man både en förträfflig e-postklient och en kalender i samma förpackning, båda tätt integrerade med såväl Googles tjänster som Microsofts egna. Sunrise Calendar höjer budet ytterligare och det ska bli mycket spännande att se vad som kommer att ske med appen framöver.

500 miljoner dollar spenderade

Sunrise Calendar Logo

200 miljoner dollar betalades för Acompli, ytterligare 100 miljoner dollar för Sunrise. Nyligen bekräftades dessutom att Microsoft köpt upp företaget bakom tekniken i styluspennorna till Surface 3 Pro, vilket fick kassan att minska med ytterligare 200 miljoner dollar.

Det är tydligt att Satya Nadella har satt på sig spenderarbyxorna och att han tänker använda dem fullt ut. Mottot “mobile first, cloud first” kommer verkligen till sin rätt med Acompli och Sunrise Calendar – nu är frågan om Microsoft vågar gå fullt ut och verkligen ta för sig.

Vad tror ni om Microsofts köp? Är det rätt väg att gå och vad kan det leda till i framtiden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Spara bifogade filer från Outlook.com till OneDrive

Spara direkt från Outlook.com till OneDrive Microsoft rullar just nu ut en…

Microsoft 365 finns nu i Apple App Store

Microsoft har släppt ett samlingspaket med Office-appen, Outlook, OneDrive och OneNote i…

WhatsApp slutar fungera med Windows Phone 8.0

Använder du WhatsApp på en mobiltelefon med Windows Phone 8.0? Då är…

Office för Android stöder nu fler molntjänster — Dropbox & Box med i listan

Office för Android har uppdaterats med stöd för flera typer av molnlagring.…