Gruppsamtal med Skype nu helt fritt att använda

skype-logo

Microsoft har äntligen gjort gruppsamtal med Skype tillgänglig även för gratisanvändare.

Tidigare har funktionen krävt Skype Premium – men det är alltså en begränsning som nu tagit bort. Phillip Snalune är konsumentansvarig på Microsoft och enligt honom kommer funktionen att finnas tillgänglig för användning med Windows, OS X och Xbox One.

Tanken är att gruppsamtal även ska fungera på mobila enheter i framtiden, men det är något som inte blir tillgängligt med första utrullningen. Någon officiell förklaring till varför Microsoft nu tar bort Premium-begränsningen finns inte. Det är dock inte svårt att gissa vad en av anledningarna kan vara, och det är Google Hangouts.

Hangouts kräver varken nedladdning av programvara, fungerar på mobila enheter och är dessutom helt gratis att använda. Inte konstigt att Microsoft kanske känner press med tanke på att Google trots allt är en växande aktör på just den marknaden.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.