Microsoft Logo

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord speciellt designat för Surface-serien med datorer och Windows 10.

Tangentbordet kompletterar befintliga Surface Keyboard med sin något omarbetade design och dedikerade tangent med inbyggd fingeravtrycksläsare. Nya modellen är nästan visuellt identisk med sin föregångare men skiljer sig främst på två små punkter.

Den ena är redan nämnda fingeravtrycksläsare som gör det enklare att logga in med exempelvis Windows Hello. Läsaren sitter inbyggd i den andra Windows-tangenten på högra sidan av tangentbordet. Den andra visuella skillnaden är stöd för trådbunden anslutning istället för bara trådlös.

Det sistnämnda betyder att du alltid kan ansluta tangentbordet med en kabel och aldrig få slut på ström. Om du vill köra på batterier istället för fullt trådlös anslutning kan de båda medföljande AAA-batterierna användas. De klarar två månaders drift via Bluetooth-anslutning (Bluetooth 4.0).

Rent designmässigt matchar Modern Keyboard tidigare modeller med färger i silver och grått. Ramen är av aluminium och ska vara mycket tåligt byggd enligt Microsoft. Tangenterna är ac Chiclet-stil med kortnedslagslängd och snabb respons till användaren.

Microsoft Modern Keyboard är optimerad för Windows 10 men fungerar även med Windows 8.x, Android, iOS och macOS. Bara att ansluta och så ska det fungera utan vidare inställningskrav. Undantagsvis för fingeravtrycksläsaren som endast fungerar med Windows 10.

Cirkapriset för Modern Keyboard är 129,99 dollar, eller cirka 1 400 kronor inklusive moms. Snäppet dyrare än Surface Keyboard som introducerades för 99 dollar. Samtidigt med Modern Keyboard släpper Microsoft nya ”Modern Mouse” för 50 dollar, eller 550 kronor inklusive moms. Läs mer på den officiella produktsidan på Microsoft Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Outlook.com Premium — här är alla nyheter som kommer

Outlook.com Premium kan bli en dundersuccé om Microsoft spelar alla sina kort…